Wednesday, July 31, 2013

Wakil EU tidak dedah isi pertemuan dengan Morsi

Harakahdaily, 31 Jul 2013

MESIR: Ketua Dasar Asing Kesatuan Eropah (EU) Cathrine Ashton yang bertemu dengan Dr Mohammed Morsi semalam mendakwa beliau tidak mengenali di mana tempat presiden yang digulingkan tentera itu disembunyikan.

Beliau juga berkata, Morsi tidak dikunjungi oleh mana-mana wakil dan beliau juga gagal dihubungi oleh keluarga selain mereka tidak tahu di mana Morsi disembunyikan.

Ashton memberitahu media dalam sidang akhbar bersama Naib Presiden sementara Dr.Mohammed El-Baradei, semalam.

Beliau yang tiba di Mesir dua hari lalu mengadakan pertemuan dan perbincangan secara langsung selama dua jam dengan Morsi semalam.

Beliau juga menyifatkan pertemuan dua jamnya dengan Mursi sebagai "mesra, terbuka dan sangat jujur".

Walau bagaimanapun Ashton berkata, beliau "tidak dapat menyingkap secara terperinci" sambil mendakwa kesihatan Presiden Mursi berada dalam keadaan baik.

Beliau juga berkata, Mursi mempunyai akses kepada televisyen dan akhbar serta dimaklumkan berhubung keadaan dalam negara.

"Saya tidak tahu di mana dia berada, tetapi saya nampak kemudahan yang dia ada," katanya.
.

IKLAN BERBAYAR - SMS [ IKLAN] send 013 991 0717


Nabi Muhammad bersbda,’’Rumah tanpa kurma bagai rumah tanpa makanan.’’ Diriwayatkan pula bahwa Nabi menyantap mentimun dengan kurma matang. (HR Abu Dawud). Nabi SAW pernah bersabda ; “Barang siapa yang mengikuti sunnahku, bererti dia cinta kepadaku. Dan barang siapa yang cinta kepada ku, maka akan masuk syurga bersamaku.”


BUNCIT?... MIGRAN??... STRESS??... KENCING MANIS??... GOUT??... BUASIR??... STROKE?? KEMBALI KPD PERUBATAN mengikut al-quran dan hadis... http://drusilastore.blogspot.com