Friday, August 2, 2013

Kelantan Laksana Dasar Mesra Keluarga

Pertukaran dan Penempatan Kakitangan : Kelantan Laksana Dasar Mesra Keluarga

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Mesyuarat Exco Kerajaan Negeri Kelantan yang berlangsung pada hari ini 22 Ramadhan 1434H bersamaan 31 Julai 2013M telah membuat keputusan untuk melaksanakan dasar mesra keluarga di dalam menempatkan kakitangan dan pegawai yang berkhidmat dengan Kerajaan Negeri Kelantan Darul Naim.

Dasar ini bertujuan untuk memberikan peluang kepada kakitangan untuk berkhidmat di lokasi yang berhampiran dengan pasangan mahupun tempat tinggal keluarga masing-masing. Ia bagi memberikan kemudahan untuk kakitangan berinteraksi dan berurusan dengan keluarga masing-masing dengan ruang yang selesa tanpa diganggu oleh hambatan tugas di lokasi yang berjauhan.

Kerajaan Kelantan sepenuhnya percaya bahawa perjalanan urusan keluarga yang seimbang dan selesa akan memberikan motivasi kepada kakitangan meningkatkan mutu perkhidmatan masing-masing.

Dalam hal ini, pelaksanaan dasar ini berkuatkuasa serta merta dan akan diuruskan dari sudut teknikal oleh pihak Setiausaha Kerajaan Negeri Kelantan.

Sekian.
.

IKLAN BERBAYAR - SMS [ IKLAN] send 013 991 0717


Nabi Muhammad bersbda,’’Rumah tanpa kurma bagai rumah tanpa makanan.’’ Diriwayatkan pula bahwa Nabi menyantap mentimun dengan kurma matang. (HR Abu Dawud). Nabi SAW pernah bersabda ; “Barang siapa yang mengikuti sunnahku, bererti dia cinta kepadaku. Dan barang siapa yang cinta kepada ku, maka akan masuk syurga bersamaku.”


BUNCIT?... MIGRAN??... STRESS??... KENCING MANIS??... GOUT??... BUASIR??... STROKE?? KEMBALI KPD PERUBATAN mengikut al-quran dan hadis... http://drusilastore.blogspot.com