TIDAK PERLU LESEN MEMANDU ANTARABANGSA PANDU DI THAILAND - DUTA - KelateDaily - SuratKoba Pilihe Kito

Latest

STAY WITH US

PLEASE DONATE TODAY. Your generosity preserves knowledge for future generations. Thank you.

TOLONG BERI SUMBANGAN.kemurahan hati anda mengekalkan pengetahuan untuk generasi akan datang.

PLEASE تبرع اليوم. كرمكم يحفظ المعرفة للأجيال القادمة. شكرا لك.

Bank Islam Malaysia Berhad - 08086022170986 - M.Haron

..TQ..

Sunday, February 21, 2016

TIDAK PERLU LESEN MEMANDU ANTARABANGSA PANDU DI THAILAND - DUTA

KANGAR, 28 Jan (Bernama) -- Rakyat Malaysia yang memandu di Thailand tidak perlu memiliki lesen antarabangsa, sebaliknya cukup dengan lesen yang dikeluarkan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), kata Duta Thailand ke Malaysia Damrong Kraikruan.

Malah, beliau turut menafikan pihak berkuasa Thailand ada mengeluarkan arahan rakyat Malaysia yang mahu memandu kenderaan di negara itu perlu memiliki lesen memandu antarabangsa berkuat kuasa 1 Feb ini.

"Penyebaran maklumat mengenai perkara itu seperti yang tersebar dalam laman sosial adalah tidak benar sama sekali.

"Atas semangat ASEAN, negara anggota memperakui lesen memandu yang dikeluarkan pihak berkuasa masing-masing dan sah digunakan untuk memandu di kalangan negara anggota," katanya.

Damrong ditemui di sini hari ini sebelum berlepas pulang ke Kuala Lumpur selepas mengadap Raja Perlis Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail di Istana Arau, malam tadi.

Menurut maklumat yang disebarkan di laman sosial, pihak berkuasa Thailand akan membuat sekatan jalan raya di tempat tertentu untuk menahan pemandu asing di negara berkenaan yang tidak memiliki lesen antarabangsa.

-- BERNAMA
//

IKLANKAN PRODUK ANDA

IKLAN BERBAYAR - SMS [ IKLAN] WHATSAAP : 019 910 5222 / 013 929 9944

Nabi Muhammad bersabda,’’Rumah tanpa kurma bagai rumah tanpa makanan.’’ Diriwayatkan pula bahwa Nabi menyantap mentimun dengan kurma matang. (HR Abu Dawud). Nabi SAW pernah bersabda ; “Barang siapa yang mengikuti sunnahku, bererti dia cinta kepadaku. Dan barang siapa yang cinta kepada ku, maka akan masuk syurga bersamaku.”


BUNCIT?... MIGRAN??... STRESS??... KENCING MANIS??... GOUT??... BUASIR??... STROKE?? KEMBALI KPD PERUBATAN mengikut al-quran dan hadis... http://drsunnah.com